11/9/12

JOAN CASTELLÓ PUIG

Jo de l’espiritualitat del tiet Joan en puc dir ben poca cosa i més després del que s’ha escrit. Pel seu estil de vida ho suposava!

Del que si puc donar testimoni és del seu bon fer amb la família de la qual n’era un “afegit”. No oblidaré mai les sortides que durant molt temps feia un cop al mes, posant a dins al Jeep, com a peça principal primer el seu sogre i després, no us ho perdeu, una colla de cosins de la seva dona; els portava a fer una excursió de tot el dia per diversos indrets de Catalunya. El que veien i coneixien era important però el millor de tot era el què havien menjat per dinar…. Aquest cosins si no recordo malament eren Lluís i Josep E Cots, Ramón i Josep E Gibert i els cunyats Pere i Jaume. Una bona colla de “viejus” pensava jo per dur-los a passeig. Era una bona feina. Això va durar molt temps perquè quan el sogre va morir, ell va continuar amb tota la cosinada. Fantàstic.

Una altra cosa de la que puc donar fe és de l’estima que tenia a la Núria E Cots, monja de clausura. Sempre, i quan dic sempre, vull dir sempre, l’anava a visitar i hi portava altres persones de la família, cosa que a la monja feia molt contenta. Com a fets destacats vull deixar constància de que en ocasió del trasllat de convent de Sant Cugat a Mallorca va venir fins hi tot a l’aeroport a acomiadar-la. I finalment quan va assabentar-se de la seva mort volia tan sí com no venir a l’enterrament a... València.

Només és un testimoni més de com era, res de nou perquè tothom del seu entorn sabia de coses com aquestes. A mi m’ha semblat que com agraïment el que havia fet pels “meus” en podia deixar un senzill record.

Anna


Maig de 1990. D'esquerra a dreta: Lluís E. Cots, Francesc E. Comas, Joan Castelló Puig i Josep E. Gibert

A Amposta pel març del 1987. D'esquerra a dreta: Ramon i Joan E. Gibert, Pere E. Comas, Josep E. Gibert, Lluís E. Cots, Francesc E. Comas i Joan Castelló Puig

A Sant Romà de la Clusa. D'esquerra a dreta: Ramon E. Gibert, Pere E. Comas, Josep i Lluís E. Cots, Francesc E. Comas i Joan Castelló Puig

10/9/12

JOAN CASTELLÓ PUIG

Escrit a Joan Castelló Puig d’un bon amic seu:

"La setmana passada el vaig visitar a casa seva a la Cerdanya, feia un parell de dies que havia arribat per passar uns quants dies amb la família.

Instal·lat en el jardí contemplant unes bones vistes del Puigmal al Cadí vam repassar algunes excursions que havíem fet feia uns quants anys, i recordava fil per randa amb una memòria prodigiosa noms i detalls que ja se m’havien oblidat. Estimava la muntanya, però sobretot la família.

Sempre havia sabut mantenir unida la família al seu voltant, estar a prop seu era sinònim de passar-ho bé.

D’aquella darrera visita en vaig sortir molt edificat, donava un bon testimoni. Tots estaven pendents d’ell i sense fer-se notar gaire afegien algun comentari que feia més agradable la conversa.

Es notava que havia patit força últimament degut a la malaltia, la portava amb un sentit sobrenatural digne d’admiració.

Em va recordar aquells anys de la seva joventut quan l’’Antoni Malgosa’ el convidava a rebre formació al carrer Balmes de Barcelona, en un piset que amb molta il·lusió -per les dificultats dels començaments-, havien batejat com el Palau.

M’explicava -emocionat- que al entrar a l’oratori hi havia una Creu de fusta que no tenia Crucifix... (Camí 178) i recordant-ho se la feia seva: entenia que ara aquell Crucifix en aquestes circumstàncies era ell.

No era de l’Obra perquè els camins del Senyor són –gràcies a Déu-, infinits, però era un home bo, t’hi trobaves bé al seu costat, d’una exemplaritat excepcional, que ha donat un testimoni de una família cristiana.

Avui, al saber la notícia del seu traspàs, l’he encomanat mentre recordava aquell altre punt de Camí ¿què importa patir si es pateix per consolar, per fer content Déu Nostre Senyor, amb esperit de reparació, units a Ell en la seva Creu, en una paraula: si es pateix per Amor?...

Aquest era el seu tarannà, el seu comportament.

No podré assistir a l’enterrament, però la meva dona i jo enviem el nostre condol a l’esposa, fills i nets, així com la resta d’aquesta gran família.

Ara des del cel, lliure ja les xacres que l’havien envaït els darrers anys, ens hi podem encomanar perquè ens ajudi a formar famílies cristianes i unides com la seva"

JOAN CASTELLÓ PUIG



29/7/12

Ànims a tots !

Des d'aquest racó, animem als nostres representants pel partit contra Pakistan i per tots els altres que seguiran. Esperem i desitjem que incloguin la final !
Molta sort a tots i una abraçada especial al Pol i al Santi, al que li desitjem també una bona i prompta recuperació... !! Ànims !

19/7/12

2 cracks de la família


Dos craks que també porten el nom d'Escudé. Felicitats!
(Del Diari de Terrassa del 14 de juliol 2012)

14/6/12

100 anys de hockey

El 2 de juny d'enguany, a Terrassa es van jugar, com cada cap de setmana, molts partits de hockey. Però un va ser molt especial. Es va jugar un partit amb el mateix vestuari i reglament amb el que es va celebrar el 1r partit oficial de hockey que es va jugar a Espanya el 2 de juny de 1912 al lloc que llavors es coneixia com a camp de can Mauri (Avinguda Jaquard). El 14 d'abril de 1911 van arribar a Terrassa els primers sticks, pilotes i el reglament oficial d'aquest esport. Aquell grup d'amics van buscar un equip contrincant. Després de 13 mesos es va trobar i es va poder celebrar el partit. Tot un aconteixement per l'època.
Donem les gràcies a l'Antoni Escudé Galí per ser un dels primers i principals impulsors d'aquest esport a la nostra ciutat, i a tots els que, des de llavors, hi han treballat tant. Donem les gràcies també des d'aqui al seu net, Antoni Escudé Torrente que ha mantingut tota la documentació i la memòria de com va començar aquesta aventura que tanta salut en tots els sentits ha aportat a Terrassa.
A la fotografia l'Antoni Escudé Galí al pati de la casa del carrer del Nord.

9/1/12

Joan XXIII i el Rei


Després d'anys esperant-ho, finalment el dia 5 de gener de 2011 Joan XXIII es trobà amb el Rei !!
Una trobada d'aquest relleu no podia passar per alt als mitjans de comunicació ....
Ambdues personalitats van agrair mutuament la trobada. El dia següent Joan XXIII va comentar
"la trobada ha donat bons resultats".






Joan XXIII (Joan Castelló Carreras. Branca Comas-Castelló-Carreras. 23è net de Joan Castelló i Montserrat Escudé Comas)